muur isoleren

Muur isoleren

U kunt het dak van uw woning laten isoleren, u kunt de vloer isoleren en u kunt isolerend glas aanschaffen. Wat u ook kunt doen, is het isoleren van de muren van uw huis. Omdat er veel warmte verloren gaat door de muren van uw woning, is dit een zeer effectieve methode om uw energierekening te laten dalen.

Muur isoleren: hoe werkt dat?

Het isoleren van uw muur of muren werkt erg eenvoudig. Uw muren bestaan namelijk uit twee delen, de binnenmuur en de buitenmuur. Tussen de binnen- en buitenmuur in, zit een lege ruimte. Laat u uw muur isoleren, dan wordt er in deze lege ruimte isolatiemateriaal aangebracht. Dit isolatiemateriaal houdt de warmte van binnen tegen, net zoals de kou van buiten. Is het juist warm buiten, zoals in de zomermaanden het geval is, dan houdt het isolatiemateriaal de warmte tegen. Zo blijft het lekker koel in huis.

Ook houdt het isolatiemateriaal het vocht van buiten tegen. Dit betekent dat u geen last meer heeft van vochtproblemen in huis, simpelweg door uw muur te isoleren.

Een lagere energierekening door muur isoleren

Laat u uw muur isoleren, dan verlaagt u de energierekening direct. U hoeft namelijk minder te stoken in huis en heeft in de zomer geen airco of ventilator meer nodig om het koel te houden in uw woning. U investeert eenmalig in muur isoleren, maar de kosten van de isolatiewerkzaamheden heeft u in een mum van tijd terugverdiend met uw besparing op de energierekening.

Uw muren isoleren: de kosten

De kosten die u moet betalen voor muur isoleren, zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn de kosten afhankelijk van de hoeveelheid muren die u wil laten isoleren. Wilt u uw hele woning laten isoleren, dan bent u logischerwijs duurder uit dan wanneer u een enkele muur wil laten isoleren. Daarnaast hebben de isolatiematerialen die u kiest voor muur isoleren, ook invloed op de kosten van uw isolatieopdracht. Sommige isolatiematerialen zijn namelijk duurder dan andere materialen en zorgen daarom voor hogere isolatiekosten.

Wilt u uw isolatiekosten eenvoudig en snel berekenen? Vraag dan drie offertes aan bij murenisoleren.nl. Met de offertes van murenisoleren.nl kunt u niet alleen zien wat de kosten van uw isolatieopdracht zijn, maar kunt u de kosten van diverse isolatiebedrijven met elkaar vergelijken. Zo vindt u gemakkelijk en snel het goedkoopste isolatiebedrijf met kwaliteitsgarantie, voor de laagste isolatiekosten.

    Ja, ik ontvang gratis 3 offertes van gecertificeerde isolatiebedrijven.

    Interesse in: